by Boka » Fri May 03, 2013 6:53 pm
ba...nush...postai aici pt ca mi-ati cerut parerea de la inceput...frate...eu aveam alte criterii,legate de flow,de tehnica,de arenjamentul cuvintelor pe piese,de felul cum leaga ideile,cum o spune un anume mc,vocea,atitudinea din voce...asta cu vizualizarile,PERSONAL,mi se pare o enormitate,nu in vizualizari sta calitatea...hai sa luam un exemplu:albumu lu sean strange din 2010,street urchin,are...in jur de 2000 de view-uri per piesa(unele au si cate 7-8 sute),dar MIE,ala mi se pare de zeci de mii de ori mai tare ca...lil uein,sau 7 chainz,sau cum le mai zice alora.Iar aia au milioane de viewuri.Mie mi s-a parut la un moment dat ca la hh romanesc aveau loc niste treburi care nu aveau legatura cu hip hopul,gen uatzap,zhao,etc,si la promovare/download erau artisti gen Jager,Sifu,Cino-baiatu ala al lu Marian,Kingzero,Chris,PDX,Pata,Pterodactilii,Sinapsa neagra,Antropic,Risco sau Canecorso(de noi nu deschid discutia,numai si numai din cauza calitatii audio a materialului).Si cu materialele cu holograme,abtipilduri,etc...tutu urma sa scoata asa ceva...tatone are colabos la greu pe materiale de genu...posset,plm...si daca astia fac hip hop de calitate eu imi tai pula si mi-o halesc cu pateu si-o buceaga.In rest,perfect de acord cu Mallone,cu o conditie:Publicului ascultator de rap trebuie sa i se faca o educatie muzicala riguroasa,si trebuie pus in tema cu ce inseamna muzica DE CALITATE de afara(asa cum au inceput sa faca Dobrescu,baietii de la Batranu Records,sau unii dj-si eu incerc sa mai pun pe wallu meu cate ceva de afara,dar am impresia ca majoritatea sunt corijenti la engleza),pt a putea judeca singuri cine e tare si cine nu.Ascultatorii de rap de la noi au orizonturi foarte limitate.