Afrika Bambaataa @ Bucuresti 29 noiembrie 2013

Hip hop events ... here, there, everywhere ...

Moderator: dan

Post Reply
dan
Pop
Posts: 8654
atmoposciel.pl - Jedwabne poszewki na poduszki
Joined: Mon Jun 20, 2005 10:58 am

Afrika Bambaataa @ Bucuresti 29 noiembrie 2013

Post by dan »

Image



THE FRESH prezintă

DJ AFRIKA BAMBAATAA
pentru prima dată în România

R.A.C.L.A.
Vlad Dobrescu (DJ Set)
Deeproots

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Date: 29.11.2013
Doors Open: 22.00

Venue: Atelierul de Producție
Venue address: Splaiul Unirii 160

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Afrika Bambaataa, regele electro funk-ului și cel care a condus la nașterea mișcării culturale numite Hip-Hop, vine pentru prima data în România pe 29 Noiembrie într-un eveniment organizat de The Fresh, la Atelierul de Producție.

O seară de Hip-Hop original, așa cum l-a întrevăzut Bambaataa de la începuturile sale, când oamenii se uneau sub sigla denumită de Bambaataa însuși, pentru prima oară, ”hip-hop” ca mișcare culturală ce cuprindea breakdance, rapping, turntable, mixing sau graffiti. Sunetele sale s-au diversificat foarte mult, de la R & B la sunetele africane, iar în cariera sa a evoluat și ca DJ, Afrika Bambaataa fiind unul dintre primii pentru care au experimentat Breakbeat deejaying.

În deschiderea evenimentului urcă pe scenă tot o prezență iconică a începuturilor hip-hopului, de data aceasta românesc, R.A.C.L.A, vin în deschiderea concertului alături de Vlad Dobrescu și Deeproots.

Biletele se găsesc doar la intrare în seara evenimentului la prețul de 30 de lei. Show-ul va începe la ora 22:00.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

AFRIKA BAMBAATAA
New York, USA

http://www.zulunation.com/afrika.html
https://www.facebook.com/pages/Afrika-B ... 1189637303
https://soundcloud.com/afrika-bambaataa
http://www.rollingstone.com/music/artis ... /biography

Afrika Bambaataa a pornit ca membru fondator al ”Savage Seven” o bandă de cartier din Bronxdale Projects. Datorită creșterii explozive a bandei, mai târziu a devenit cunoscut ca ”Black Spades” și Bambaataa a crescut la poziția de leader al diviziei. Totul s-a schimbat după ce artistul a călătorit în Africa, călătorie ce i-a schimbat principiile de viață și i-a acordat o adevărata perspectivă asupra modului de viață din comunitatea afro-americană. De aici Kevin Donovan, sub pseudonimul Afrika Bambaataa, se hotărăște să pună bazele fundației ”Universal Zulu Nation”(denumire inspirată de un film în care sunt prezentate la luptele eroice ale unui trib african, contra coloniștilor englezi) , numită inițial ”Black Spades” care, în 1973, la înființare, își avea sediul într-un ghetou din Bronx. A devenit rapid o organizație internațională, care își propunea, la vremea respectivă, să popularizeze cultura hip-hop și milita pentru o alternativă pacifistă la nenumăratele conflicte care tulburau majoritatea cartierelor sărace ale New York-ului.

Artistul este astfel responsabil pentru dezvoltarea muzicii hip-hop. De fapt, este cel care a botezat acest curent, fiind liderul acestei culturi.doar indivizi care sa se exprime prin muzica, dans, graffiti, rap. Inspirat de DJ Kool Herc și Kool DJ Dee , și el a început să gazduiască petreceri hip-hop, începând cu 1977 . El a promis să folosească hip-hop-ul pentru a atrage copii răzvrătiți din bandele de stradă prin ”Universal Zulu Nation”. Printre membrii acestei organizații au fost DJ Red Alert, Jazzy Jay, și Whiz Kid, precum și Afrika Islam.

De la mijlocul anilor 1990, Bambaataa a revenit la rădăcinile sale electro, urmând colaborarea cu West Bam care a fost numit după el), pe albumul Dark Matter Moving at the Speed of Light împreună cu Gary Numan si multe alte nume. În 1998, el a produs un remix la "Planet Rock", care combină elemente de muzică electro și house, numit "Planet Rock '98," care este privit ca un exemplu timpuriu al genului electro house. În anul 2000, Rage Against The Machine a făcut un cover al piesei "Renegades of Funk" pentru albumul lor, Renegades. În același an, Bambaataa a colaborat cu Leftfield la piesa "Afrika Shox", primul single de pe Leftfield Rhythm and Stealth.
"Afrika Shox" este, de asemenea, cunoscut din coloana sonoră a filmului Vanilla Sky.

În 2006, el a fost prezent pe albumul cântăreaței britanice Jamelia,cu o melodie numita "Do Me Right", iar pe albumul lui Mekon, ”Some Thing Came Up”, cu piesa "D-Funktional". Bambaataa. ca actor, a jucat diverse roluri de voice-over de pe Faux Kung. Bambaataa a fost unul dintre judecătorii celui de-al 6-lea Independent Music Awards pentru a sprijini cariera artiștilor independenți. La 27 septembrie 2007, este anunțat că Afrika Bambaataa a fost unul dintre cele nouă nominalizați pentru Rock and Roll Hall of Fame.

Afrika a fost numit visiting scholar la Universitatea Cornell. Artistul a donat cea mai mare colecție de vinil-uri care reprezintă o mare parte din istoria hip-hop-ului. În ceea ce privește cunoștințele sale despre înregistrări, cu o colecție de peste 40.00 de vinil-uri a fost atât de profundă încât i-a adus porecla de Master of Records.

Privind în trecut la hitul "Rock Planet," creat împreună cu Soul Sonic Force ce a revoluționat scena muzicală este de notat căci împreună cu Kool Herc, este universal recunoscut ca fiind unul dintre părinții de beatdigging și hip-hop în sine.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

TICKETS / BILETE:

EN: Tickets will be made available at the entrance gate and the price will be 30 lei.

RO: Biletele vor fi disponibile doar la intrare la prețul de 30 de lei.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SPONSORI / SPONSORS:

- BALLANTINE'S
https://www.facebook.com/pages/Ballanti ... 3021850935
- GROLSCH
http://www.facebook.com/ExperimentalistRO

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

PARTENER MEDIA PRINCIPAL / MAIN MEDIA PARTNER:

Radio Guerrilla

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

PARTENERI MEDIA / MEDIA PARTNERS:

1Music Channel, Pegas, Anyplace, BestMusic.ro, Best-Event.ro, Beatfactor.ro, BeUnderground.ro, CooperativaUrbana.ro, djsets.ro, E-Girl.ro, Feeder.ro, GingerGroup, GetLokal, HipMag.ro, HipHopNews.ro, Highsound.ro, iConcert.ro, InOras.ro, Kudika.ro, InStilulMeu.ro, Mixtopia.ro, MusicAddict.ro, Metropotam.ro, Nights.ro,Orasulm.eu, Party People, Port.ro, RevistaAtelierul, RoEvents, Sofresh.ro, SZE.ro, Sapte Seri, Suburban.ro, Sekazone.ro, Tilllate, TheVandalList.com,The Party Tracker.ro, VICE.com/ro, Veioza Arte, Urban.ro, Zile și Nopti, Ziarul Ring


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

EN: ACCESS IS STRICTLY FORBIDDEN FOR PEOPLE UNDER 18!
RO: ACCESUL ESTE STRICT INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

EN: For partnerships, media accreditation and other information:
RO: Pentru acreditari de presa, parteneriate si alte informatii:

[email protected]

Mallone
Niciodata un nimeni
Posts: 7241
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:20 am
Location: Cartieru' nebuniei si al noptilor albe

Re: Afrika Bambaataa @ Bucuresti 29 noiembrie 2013

Post by Mallone »

O sa vin clar! Orice om care se pretinde a fi rap si are timp si bani sa mearga, trebuie sa fie neaparat prezent la asa ceva!

Abia astept R.A.C.L.A.
Viața e complexă și are multe aspecte.

Post Reply

Return to “Ştiri / Evenimente / Shop-uri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests